kongernes nordsjælland

Nordsjælland er hele den nordlige del af Sjælland mod Kattegat og Storebælt. Med smukke skove og strande har det i mange hundrede år været danske kongers foretrukne jagt og forlystelsesområde.

Smuk natur og kultur er over alt med kort afstand

Kultur og attraktioner

Rejs med tilbage i den danske historie når turen går til vores smukke slotte, klostre, museer og andre attraktioner. En rejse i verdens ældste monarki der stolt flager med verdens ældste flag – Dannebrog. Det danske folk er stolte over en tusinde år gammel historie med både vikinger, bondekultur og industri. Og i Nordsjælland kan du få et glimt af det hele. Velkommen til…

Kronborg Slot

I Helsingør, hvor Øresund mellem Danmark og Sverige er smallest, ligger Kronborg ud mod sundet, omgivet af et vældigt fæstningsværk med bastioner og kanonbatterier. Slottet har en dramatisk og fascinerende historie, og er absolut et besøg værd. Se Frederik d. 2.s prægtige dansesal, nyd de pragtfulde gobeliner og hils på Holger Danske  i de skumle kasematter dybt under slottet.

Fredensborg Slot

Fredens slot – Danmarks Versailles. Fredensborg fik sit navn til minde om afslutningen på Den Store Nordiske Krig i 1722, hvor slottet blev bygget. Slotsanlægget er opstået trinvis gennem 1700-tallet, tegnet af datidens bedste danske arkitekter, J.C. Krieger, Nicolai Eigtved, L. de Thurah og C.F. Harsdorff. Slottet og slotshaven danner en arkitektonisk helhed som er typisk for den franske barokstil – derfor kaldes det ofte for Danmarks Versailles.

Frederiksborg Slot

Det enestående renæssanceanlæg blev bygget af Christian IV først i 1600-tallet, som et udtryk for kongens position som en magtfuld nordeuropæisk monark. Det overdådige pragtslot er rigt på detaljer og imponerende kunsthåndværk, og et besøg giver fin mulighed for at opleve tidligere tiders pomp og pragt. Frederiksborg Slot huser Det Nationalhistoriske Museum. Gennem historiske malerier, portrætter, møbler og kunsthåndværk fra forskellige stilperioder fortæller museet 500 års danmarkshistorie. 

Esrum Kloster og Møllegård

Esrum Kloster blev grundlagt af Cistercienserordenen i 1151 og fik stor betydning som cisterciensernes åndelige centrum i Danmark. I dag fungerer Esrum Kloster som en oplevelsesattraktion med sanselig udstilling udenfor og indenfor og et righoldigt program af events, familieaktiviteter, madoplevelser m.v.

Årlig Middelalderdage omkring Skt. Hans med middelaldermarked, gøgl, munke og nonner, boder, musikanter og masser af middelalderstemning. Andre faste begivenheder er julemarked, Ølfestival, Høstfestival og skoleferieaktiviteter.

Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Nationalpark Kongernes Nordsjælland er en dansk nationalpark, der blev indviet den 29. maj 2018. Nationalparken omfatter nogle af landets artsmæssigt mest mangfoldige løvskove, blandt andet Gribskov, men også Esrum Sø og Arresø. Den er med et areal på ca. 26.250 ha den næststørste danske nationalpark. 

Bevæg benene ude i den friske luft i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Vi har samlet en liste over gode vandresteder og cykelruter som vi anbefaler til dig der vil nyde naturen eller brænde kalorierne af.

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana ligger ved Nordsjællands kyst i en stor gammel park med udsigt over Øresund mod den svenske kyst. Louisianas Samling af moderne kunst har internationalt perspektiv og format og indeholder alle genrer – med hovedvægt på maleri og skulptur.

Hvert år viser Louisiana seks til otte større udstillinger af moderne og nutidig kunst. Her præsenteres både klassikere inden for moderne kunst og nye internationale kunstnere. I forbindelse med udstillingerne udgiver museet kataloger enten i form af Louisiana Revy eller som særkataloger.

Byerne i Nordsjælland

Der er masser af dejlige steder i Nordsjælland. Det Nordsjællandske byder på hyggelige havnebyer, fuld af autensitet, størrer byer med skønne butikker alt krydret med spændende attraktioner og oplevelser. Hver med sin interessante historie. Besøg byerne langs vandet og hør om små fiskerbyer. Eller tag ind i landet og se landsbyer med historier om landbrug.

Aktiviteter – land og vand

Man behøver ikke at være historisk interesseret for at nyde Kongernes Nordsjælland. Der er et utal af gode måder at være aktiv på og samtidig udforske naturen. Og måske slutte af med en forfriskende dukkert på en af de skønne strande. Kilometervis af smuk natur og kystlinje giver røde kinder og godt humør.

Cykling

Oplev de prægtige slotte på Slotsruten langs hav og søer. Besøg små kystbyer, hvor stråtækte huse omgivet af stokroser og brosten tager dig tilbage i tiden. Nyd roen på Kystruten langs havet med udsigt til hvide sandstrande og bølger, der frister. Sved på panden eller i et tempo for hele familien? Alle kan være med på cykel i Nordsjælland. Cykler, der kan lejes, lånes eller medbringes hjemmefra. Duften af skov og mark, lyden af havets brusen, og vindens susen.

Vandretur

At rejse er at finde et fristed. Til oplevelser, ro og store tanker. Moderne liv kan synes alt for hurtigt. Så tag den langsomme vej gennem Nordsjællands smukke kultur- og naturhistoriske landskab. Oplev de smukke slotte og klostre, autentiske små kystbyer, den lokale mad fra gårdbutikkerne og familiedrevet indkvartering, hvor du får en varm velkomst. Nyd friheden til at udforske det hele i dit eget tempo, når du tager på vandretur. 

Golf i Kongernes Nordsjælland

Kongernes Nordsjælland er rig på skøn natur og hyggelige overnatnings steder og uanset hvor du overnatter, er der ikke ret langt til første tee på en af Nordsjællands smukke Golfbaner. Tag på golfferie i Nordsjælland. Vi har nogen af landets allerbedste golfbaner, og mange af Danmarks professionelle golfspillere har startet deres karrierer i Nordsjælland.

Klik her og få oplysninger om banerne, og link til deres hjemmesider.

Lystfiskeri i Nordsjælland

Velkommen som lystfisker på Nordkysten. Her er masser af spændende natur- og lystfiskeroplevelser i vente, og vi håber at du her på siden vil finde de nødvendige informationer og den inspiration, der skal til, for at du får gjort brug af Nordkystens fiskemuligheder. Her er alt hvad hjertet kan begære af smukke kyster, idylliske vandløb, stemningsfulde havnemiljøer og put & take søer med plads til hele familien. Velkommen og god fornøjelse med fiskeriet!

Dykning, Surf, kajak, kano og andre aktiviteter

Den Danske Riviera indbyder til masser af aktivitet i, på og under vandet. Oplev Nordsjællands kyst gennem de lokale. Kast dig i bølgen blå… mærk suset og spændingen ved at suse ud over vandet. Oplev Nordkysten og den smukke natur fra vandsiden. Her er fantastiske muligheder for en dejlig dag ved vandet.

Nordsjælland på hesteryg

Hvad end du er på sommerferie eller blot er her et par dage, kan du opleve skønne rideture i det fantastiske Kongernes Nordsjælland – Gribskov, Tisvilde Hegn, Asserbo Hegn, Søborg Sø, Parforceruten, Strandområder – flere hundrede kilometer ridestier… I Nordsjælland er det muligt at ride i meget forskellige naturområder. Flere steder er der adgang direkte fra det ene område til det andet. Størsteparten af skovene i Nordsjælland er statsejet. Det er derfor muligt at ride i skovene og det er helt gratis. Flere steder kan man overnatte med sin hest, eller leje heste og deltage i guidede ture med eller uden overnatning.

Smukke danske strande

Det danske vand er rent – og strandene holdes rene og pæne. Utroligt mange strande tildeles hvert år et blåt flag som symboliserer at stranden er kontrolleret for både vandkvalitet og strandmiljø. Det er det danske ” Friluftsråd” som hele tiden kontrollerer om kvaliteten er i orden. Vil du vide mere om ordningen kan du finde deres hjemmeside her – samt finde nærmeste strand med blåt flag. God fornøjelse med det friske vand.

Smidstrup Strand

Børnevenlig strand med livreddertjeneste i højsæson.

Afstand 2,9 km fra Ferieparken. Klik her for google maps

Rågeleje Strand

Sandstrækning med små badehuse, strandpromenade og livreddertjeneste i højsæson. En rolig og god familiestrand meget tæt på Kongernes Feriepark.

Afstand 5,2 km fra Ferieparken. Klik her for google maps

Dronningmølle Strand

I Dronningmølle findes flere hyggelige cafeer tæt ved stranden. Dejlig sandstrand med livreddere i højsæsonen. 

Afstand 13,9 km fra Ferieparken. Klik her for google maps

Hornbæk Strand

Nordkystens største og mest besøgte strand. Finkornet sand og god vandkvalitet, beskyttende klitter i baggrunden samt sikre badeforhold for både børn og voksne. Der er 2 livredderposter på strandområdet fra medio juni til medio august kl. 10-18. Handicapfaciliteter: Parkeringsplads. Belagt sti fra P-plads til strandkanten. Toilet både ved stranden og på havnen. Afstand 17,9 km. Klik her for google maps

Liseleje Strand

Stranden i Liseleje breder sine vinger af sand og er utrolig børnevenlig. Der er livredder på stranden i sommerperioden. Tæt ved stranden er der en stor parkeringsplads samt ishus og caféer samt et aktivitetsland for mindre børn og minigolf.  

Afstand 24,1 km fra Ferieparken. Klik her for google maps

Translate »